Aurora voor Geletterdheid

Aurora voor Geletterdheid

Aurora zet zich in voor Internationale Dag van Geletterdheid met een opvallende sensibiliseringscampagne. Op deze dag grijpen bekende auteurs naar pen en papier om (met unieke verhalen) de geletterdheidsproblematiek in Vlaanderen aan te kaarten. Wist je dat 15% van de 16- tot 65-jarigen Vlamingen onvoldoende geletterd is? Frappante cijfers die nogmaals onder de aandacht dienen gebracht te worden.

From L to R - Marc De Bel, Marnix Peeters, Maarten Inghels, Sylvia Van Driessche, Lectrr

Samen met Vlaamse auteurs, Marc de Bel, Marnix Peeters, Jana Wuyts, Maarten Inghels, Sylvia Van Driessche en cartoonist Lectrr uiten ze hun bijdrage aan deze problematiek. Dit door zich op 8 september, op Internationale Dag van Geletterdheid, op te sluiten in de recent gerestaureerde stadsbibliotheek Het Predikheren te Mechelen. Gedurende deze dag zullen ze een uniek kortverhaal schrijven, waarbij elke auteur op zijn eigen manier een link legt naar analfabetisme.

"Het is bij Aurora al meer dan 80 jaar onze missie om overdracht van kennis te stimuleren en op een toegankelijke manier te faciliteren.”

— Gert Cielen, CEO Aurora,
Lectrr

Wil je zelf ook bijdragen aan deze campagne? Dat kan zeker want na Internationale Dag van Geletterdheid worden de finale, originele boekjes geveild. De opbrengst gaat naar de organisatie Ligo, die zich dagelijks inzet in het bijscholen van mensen die moeite hebben met onder meer lezen en schrijven. Deze campagne wordt gesteund door VVBAD, CTO, Wablieft en VOCVO vzw.

 

De veiling loopt tot 22/09/2023.

Sylvia Van Driessche
Maarten Inghels
Marc De Bel

Nieuws

close menu